WordPress.org

Profiles

  • Member Since: March 18th, 2019
  • Website: mail-mechanic.com
  • Find me on:

Bio

I write on mail-mechanic.com about fixing WooCommerce’s emails for better sales.

  • Posted a reply to How do I fix Woo notification emails not being received?, on the site WordPress.org Forums:
    It'd be worth checking the Elastic Email SPF/DKIM setup if you haven't already: https://help.elasticemail.com/en/articles/2303914-spf-dkim-and-tracking-faq

    4 months ago

  • Posted a reply to Plugin Conflict? New Order Number Completely Out of Sequence, on the site WordPress.org Forums:
    This is a shot in the dark, but are there any clues that it could…

    4 months ago

  • Posted a reply to More emails, on the site WordPress.org Forums:
    In addition the articles Stef mentioned, there's also AutomateWoo for adding custom emails with custom…

    5 months ago

  • Posted a reply to Password reset emails not being sent to customer, on the site WordPress.org Forums:
    Depending on what happens when you try Stef's suggestion, you might want to look at…

    5 months ago

  • Posted a reply to Email new order not saved. (but showing), on the site WordPress.org Forums:
    Any chance you're on an older WooCommerce and/or have the "🙌" emoji in the Additional…

    6 months ago

  • Posted a reply to WooCommerce Order Emails are not sending, on the site WordPress.org Forums:
    @laiqm, just a heads up that the code from the IconicWP post is likely a…

    6 months ago

  • Posted a reply to lost password page not opening, on the site WordPress.org Forums:
    It's odd, that's structured like WordPress' default lost password URL, not the one that WooCommerce…

    7 months ago

  • Created a topic, Variable product sync: “passed ID does not correspond to a product variation”, on the site WordPress.org Forums:
    Hi, When using the manual product sync on a variable p…

    7 months ago

  • Posted a reply to Send confirm emails, on the site WordPress.org Forums:
    Is the storeowner's email on the same domain name as the store? I don't know…

    7 months ago

  • Posted a reply to Reset password link error, on the site WordPress.org Forums:
    In addition to @princebhalani143's suggestion, that sounds like symptoms I've seen with security/login-protection plugins, so…

    7 months ago

  • Posted a reply to New Order emails not sending, on the site WordPress.org Forums:
    That kind of issue is usually due to aggressive spam filtering even if you don't…

    7 months ago

  • Posted a reply to URL broken in Product Cart email, on the site WordPress.org Forums:
    Yeah, the subdomain makes me suspicious too. That's a really common way of setting up…

    8 months ago

  • Posted a reply to Email template colors not adding # to colors, on the site WordPress.org Forums:
    I guess as a band-aid, you could change the values in the database (and avoid…

    8 months ago

  • Posted a reply to Email template colors not adding # to colors, on the site WordPress.org Forums:
    Hmm, same here on the version numbers. I'll try to dig into this further tonight…

    8 months ago

  • Posted a reply to Email template colors not adding # to colors, on the site WordPress.org Forums:
    I don't specifically know why Gmail/Fastmail aren't accepting the colors that way, but on my…

    8 months ago

  • Posted a reply to Email template colors not adding # to colors, on the site WordPress.org Forums:
    This doesn't fix the root problem, but does it work if you manually put in…

    8 months ago

  • Posted a reply to URL broken in Product Cart email, on the site WordPress.org Forums:
    Definitely. I assume it's MailChimp's Mandrill service? If so, here's some info on it: https://mandrill.zendesk.com/hc/en-us/sections/200775417-Open-and-Click-Tracking

    8 months ago

  • Posted a reply to URL broken in Product Cart email, on the site WordPress.org Forums:
    Yeah, there's nothing in WooCommerce core that generates URLs like that. And it looks exactly…

    8 months ago

  • Posted a reply to URL broken in Product Cart email, on the site WordPress.org Forums:
    That looks to me like a click-tracking URL from either the abandoned cart service or…

    8 months ago

  • Posted a reply to woocommerce email template is only plain text, on the site WordPress.org Forums:
    That sounds suspiciously like your password reset is set to use WordPress's default reset (or…

    8 months ago

  • Posted a reply to When do emails get sent, on the site WordPress.org Forums:
    I don't know of a place that documents all of that, but generally three things…

    9 months ago

  • Posted a reply to Order emails not sending for ONE order only, on the site WordPress.org Forums:
    Hmm, I've not specifically looked at GoDaddy email logs, but I found a message on…

    9 months ago

  • Posted a reply to Order emails not sending for ONE order only, on the site WordPress.org Forums:
    That is really strange, especially given it's showing up in the email log plugin. Could…

    9 months ago

  • Posted a reply to woocommerce my-account page rest password email not working, on the site WordPress.org Forums:
    shujaat92, are any emails (contact forms, order emails, etc.) going out from the site? That…

    10 months ago

  • Posted a reply to woocommerce my-account page rest password email not working, on the site WordPress.org Forums:
    I'll second NickGreen's suggestion of trying WP Mail Logging, it'll help narrow down the source…

    10 months ago

  • Posted a reply to Debugging deferred emails, on the site WordPress.org Forums:
    One thing that might trip you up is that the background emails aren't directly added…

    10 months ago

  • Posted a reply to I have read and agree to the website – Check box you click open email?, on the site WordPress.org Forums:
    This doesn't fix your root problem, but might be worth it since people can't check…

    10 months ago

  • Posted a reply to I have read and agree to the website – Check box you click open email?, on the site WordPress.org Forums:
    I haven't looked at it very thoroughly, but I notice that the text of your…

    10 months ago

  • Posted a reply to Who should get the new product review notification email?, on the site WordPress.org Forums:
    I wonder if it could be an issue on your comment-approval settings? If I remember…

    11 months ago

  • Posted a reply to Order via PayPal sends “new order”-mail before completing payment in PayPal, on the site WordPress.org Forums:
    I bet you'll find the order status has been set to Processing (thus triggering those…

    11 months ago

  • Posted a reply to Woocommerce Email Issue (formatting), on the site WordPress.org Forums:
    Are you using the host for email? If so, I'd suspect the problem is on…

    11 months ago

  • Posted a reply to Woocommerce Email Issue (formatting), on the site WordPress.org Forums:
    If you go to Tools -> Site Health, do you see a message about "One…

    11 months ago

  • Posted a reply to WooCommerce emails going to Gmail-Promotions, on the site WordPress.org Forums:
    One other thought, are any promotional-looking emails going out from the same email address? If…

    11 months ago

  • Posted a reply to WooCommerce emails going to Gmail-Promotions, on the site WordPress.org Forums:
    Hmm, I may not have much more to offer then, Gmail's inbox category algorithm is…

    11 months ago

  • Posted a reply to WooCommerce emails going to Gmail-Promotions, on the site WordPress.org Forums:
    They *normally* get correctly auto-categorized by Gmail as Updates rather than Promotions (it's hard to…

    11 months ago

  • Posted a reply to HTML emails broken, on the site WordPress.org Forums:
    Those symptoms look a lot like a quoted-printable (https://en.wikipedia.org/wiki/Quoted-printable) encoding problem. So if updating doesn't…

    11 months ago

  • Posted a reply to Order emails not receiving in woocommerce 3.8.1, on the site WordPress.org Forums:
    When you get to the "conflict test" part of Aashik's suggestions, I'd suggest focusing on…

    11 months ago

  • Posted a reply to Emails not being sent after update, on the site WordPress.org Forums:
    I tested this on 3.8 and it seemed to work ok for me. But I…

    11 months ago

  • Posted a reply to New Order email not received, on the site WordPress.org Forums:
    This doesn't perfectly match your symptoms, but those kinds of problems are *usually* due to…

    11 months ago

  • Posted a reply to Emails in Woocommerce, on the site WordPress.org Forums:
    I don't personally know of an off-the-shelf way of doing *all* of that in WooCommerce.…

    11 months ago

  • Posted a reply to Notification emails looks raw after migration, on the site WordPress.org Forums:
    Hmm, I'm not sure about that log message, but it's just a profile change logging…

    11 months ago

  • Posted a reply to Reset Password Has Incorrect Link, on the site WordPress.org Forums:
    Lydia, I bet it's MailGun, they rewrite links so that they can report how many…

    11 months ago

  • Posted a reply to Emails going to wrong customer, on the site WordPress.org Forums:
    You could also scrutinize the headers area in WP Mail Logging to make sure it's…

    11 months ago

  • Posted a reply to Emails going to wrong customer, on the site WordPress.org Forums:
    Very strange. Are there any logs available in your mail service (whether provided by the…

    11 months ago

  • Posted a reply to Password reset not sending email, on the site WordPress.org Forums:
    Hrm, and it's still the same error from Post SMTP ("wp_mail has been declared by…

    12 months ago

  • Posted a reply to Password reset not sending email, on the site WordPress.org Forums:
    I'm going to focus on the error you got from Post SMTP because I think…

    12 months ago

  • Posted a reply to Can’t find the “Account Signup – Notification” Email, on the site WordPress.org Forums:
    I haven't looked too thoroughly at this, but I'm inclined to agree with Amanda that…

    12 months ago

  • Posted a reply to CSS not loading, on the site WordPress.org Forums:
    One thing to check would be opening your browser's developer tools, and watching on the…

    12 months ago

  • Posted a reply to Admin Emails not being sent, on the site WordPress.org Forums:
    Just one other suggestion in addition to Amanda's: when you mention it going back two…

    12 months ago

  • Posted a reply to New Order Reply, on the site WordPress.org Forums:
    Glad it worked, it was my last idea! If losing the full name field causes…

    12 months ago