WordPress.org

Profiles

Doug Vanderweide

Profile picture of Doug Vanderweide
  • Member Since: July 23rd, 2009
  • @dougvdotcom on WordPress.org and Slack
  • Find me on:

  • Posted a reply to "After installing latest version, not able to set Featured Image and ...", on the site WordPress Support Forums:
    Regarding the "Featured Image", if you mean you can't see the box to add a…

    6 months ago

  • Posted a reply to "Photo when sharing post", on the site WordPress Support Forums:
    Angela: Make sure each of your posts has a <a href=" https://codex.wordpress.org/Post_Thumbnails">featured image / post…

    6 months ago

  • Posted a reply to "Image uploaded but not added to library", on the site WordPress Support Forums:
    I believe the problem is related to WordPress attempting to make its thumbnail, medium and…

    6 months ago

  • Posted a reply to "wp_handle_upload () setting $overrides correctly", on the site WordPress Support Forums:
    Re: how to set the handler's action to the form's action, in the form pageelf…

    6 months ago

  • Posted a reply to "WARNING: Cannot modify header information - headers already sent", on the site WordPress Support Forums:
    This is something of a stab, but the error you are getting is generated when…

    6 months ago

  • Posted a reply to "Can't log in to wp-admin", on the site WordPress Support Forums:
    Your site has gone bad; namely, the tool that WordPress uses to generate random numbers…

    6 months ago

  • Posted a reply to "Google mistakes my site for a wordpress site.", on the site WordPress Support Forums:
    Assuming you have access to your website server (i.e., FTP) and you have a Google…

    6 months ago

  • Posted a reply to "Recent Images not loading properly", on the site WordPress Support Forums:
    When I look at the Chrome browser's developer console and visit the page you note,…

    6 months ago

  • Posted a reply to "Display template part if page has child pages", on the site WordPress Support Forums:
    As referenced here, you can use the child-of argument for get_pages; if it returns any…

    6 months ago

  • Posted a reply to "Adjusting Menu", on the site WordPress Support Forums:
    Sorry, the order.thehalfandhalf.com site is clearly not built in WordPress, so we can't really help…

    6 months ago

  • Posted a reply to "exclude_pages on pre_get_post seems doesn't work on WP4.4.1", on the site WordPress Support Forums:
    This is something of a stab in the dark, but I think it may be…

    6 months ago

  • Posted a reply to "How to restore just posts from a previous WordPress SQL database backup", on the site WordPress Support Forums:
    Alexandre's advice is the wise path. You should do as he suggests. Alternatively, you can…

    6 months ago

  • Posted a reply to "Inserting Java into Url", on the site WordPress Support Forums:
    I think you mean, you want to store some user variable and persist it across…

    6 months ago

  • Posted a reply to "Php script & outbound links", on the site WordPress Support Forums:
    Any link shortener can do what you want. I am fond of YOURLS, which is…

    6 months ago

  • Posted a reply to "Fatal error when add a record to WordPress table", on the site WordPress Support Forums:
    tl:dr: Your code isn't running inside WordPress and therefore, $wpdb is not defined. You can…

    6 months ago

  • Posted a reply to "do shortcode problems with [embed]", on the site WordPress Support Forums:
    Assuming you have a list of keys and a list of urls to which they…

    6 months ago

  • Confirmed as a speaker for WordCamp Maine 2015 coming up on May 15th

    1 year ago

  • Created a topic, Fix for extract() warning, on the site WordPress Support Forums

    1 year ago

  • Posted a reply to "0.9.0 broke my URLs", on the site WordPress Support Forums:
    version 1.0.0 running correctly on my production site. Thank you, thread resolved.

    1 year ago

  • Posted a reply to "0.9.0 broke my URLs", on the site WordPress Support Forums:
    Appears to be OK. Only note: There is no default, "pushpin" icon for custom post…

    1 year ago

  • Posted a reply to "0.9.0 broke my URLs", on the site WordPress Support Forums:
    Sorry, the only implementation where I have this running is in a production machine. I'd…

    1 year ago

  • Created a topic, 0.9.0 broke my URLs, on the site WordPress Support Forums

    1 year ago

  • Posted a reply to "Works fine", on the site WordPress Support Forums:
    Vitaly: Here's the code to only load the JavaScript when needed, and in the footer:…

    2 years ago

  • Posted a reply to "Works fine", on the site WordPress Support Forums:
    Vitaly: Thanks for your response and your fine plugin. It's a bit slow to load…

    2 years ago

  • Created a topic, Essential security tool, on the site WordPress Support Forums

    2 years ago

  • Created a topic, Works fine, on the site WordPress Support Forums

    2 years ago

  • Created a topic, Works great, on the site WordPress Support Forums

    2 years ago

  • Created a topic, Fantastic file-based caching, on the site WordPress Support Forums

    2 years ago

  • Confirmed as a speaker for WordCamp Maine 2014 coming up on August 15th

    2 years ago

  • Posted a reply to "Forum admin: Need assisance", on the site WordPress Support Forums:
    Exiting thread.

    4 years ago

  • Posted a reply to "Forum admin: Need assisance", on the site WordPress Support Forums:
    I had a concern about a moderator. In light of your responses, I believe it's…

    4 years ago

  • Posted a reply to "Redirect loop for post attachments", on the site WordPress Support Forums:
    Well, I feel pretty stupid for forgetting that the Twenty Eleven theme uses an image.php…

    4 years ago

  • Posted a reply to "Redirect loop for post attachments", on the site WordPress Support Forums:
    Working on it. Should have it fixed in a jiffy.

    4 years ago

  • Posted a reply to "Redirect loop for post attachments", on the site WordPress Support Forums:
    Got it and fixing now. I believe the issue is related to your using a…

    4 years ago

  • Posted a reply to "Redirect loop for post attachments", on the site WordPress Support Forums:
    I don't see a closing PHP tag, so I am not sure you provided all…

    4 years ago

  • Posted a reply to "Redirect loop for post attachments", on the site WordPress Support Forums:
    If you are using a cache plugin, such as WP Super Cache or the like,…

    4 years ago

  • Posted a reply to "Redirect loop for post attachments", on the site WordPress Support Forums:
    You're missing the closing single quote in get_header('attachments') so it is defaulting. Fix that and…

    4 years ago

  • Posted a reply to "Redirect loop for post attachments", on the site WordPress Support Forums:
    OK, everything there is right. Let's do the same for attachment.php.

    4 years ago

  • Posted a reply to "Redirect loop for post attachments", on the site WordPress Support Forums:
    Go to pastebin.com. Paste the code for header-attachments.php into the text box. Set the expiration…

    4 years ago

  • Posted a reply to "Redirect loop for post attachments", on the site WordPress Support Forums:
    Exactly. Make it look like this: <head> <meta name="robots" content="noindex, nofollow" /> <meta charset="<?php bloginfo(…

    4 years ago

  • Posted a reply to "Redirect loop for post attachments", on the site WordPress Support Forums:
    To be clear, attachment.php is the name of the second file.

    4 years ago

  • Posted a reply to "Redirect loop for post attachments", on the site WordPress Support Forums:
    For option 2, completely ignore that code. 1. Download a copy of your template's header.php…

    4 years ago

  • Posted a reply to "Redirect loop for post attachments", on the site WordPress Support Forums:
    You can simply remove the PHP tags from my code and paste this inside the…

    4 years ago

  • Posted a reply to "Redirect loop for post attachments", on the site WordPress Support Forums:
    Alternatively, if you are using a stock theme or have a copy of your theme…

    4 years ago

  • Posted a reply to "Redirect loop for post attachments", on the site WordPress Support Forums:
    You pasted the code inside the opening and closing PHP tags. That's why you got…

    4 years ago

  • Posted a reply to "Redirect loop for post attachments", on the site WordPress Support Forums:
    <?php function noindex_attachment_pages() { if(is_attachment()) { echo '<meta name="robots" content="noindex, nofollow" />'; } } add_action('wp_head',…

    4 years ago

  • Posted a reply to "Redirect loop for post attachments", on the site WordPress Support Forums:
    Make the change. Go to an attachment page. View the page source (that's usually an…

    4 years ago

  • Posted a reply to "Redirect loop for post attachments", on the site WordPress Support Forums:
    The short answer is no, it does not matter where you put the code in…

    4 years ago

  • Posted a reply to "Redirect loop for post attachments", on the site WordPress Support Forums:
    If that doesn't work, an alternative is to do the following: 1. Create a new…

    4 years ago

  • Posted a reply to "Redirect loop for post attachments", on the site WordPress Support Forums:
    OK, you mean you don't want attachment pages indexed. Probably the smartest way to do…

    4 years ago